Pana acum, cumparam borcane intregi de nutella, si am vrut sa fac un desert in care cerea sa pun nutella, dar am zis, nu mai bine fac eu crema?! Si uite asa, m-am pus pe facut, si credeti-ma, e foarte gustoasa! Cum fetita cea mica vrea la micul dejun in fiecare dimineata paine cu nutella, am zis ca e mai bine sa fie de casa, cel putin stiu ce pun, mai ales ca cea din comert, contine ulei de palmier, care e foarte nociv ptr sanatate cand e consumat timp indelungat! Ptr iubitorii de nutella, v-o recomand, e delicioasa si rapid de facut!
Un deliciu atat ptr cei mici, dar si ptr cei mari!
Intr-o tigaie, prajiti putin alunele, daca sunt cu coaja, atunci intai le puneti cateva min in apa fiarta ptr a lua mai usor coaja. Intre timp, topiti ciocolata in bain marie impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Cand alunele s-au prajit putin, le puneti asa calde intr-un blender si le tocati marunt, pana devine ca o pudra, apoi adaugati si restul de unt si mai amestecati putin. Intr-un bol, puneti restul de ingrediente si amestecati bine, apoi adaugati alunele si ciocolata topita cu unt, mai amestecand putin pana se omogenizeaza bine. Puneti crema cat e calda in borcane si lasati descoperit pana se raceste. Usor, nu?! Va va iesi in jur de 1 kg.
1
De obicei nutella se tine in afara frigiderului dar asta ptr ca contine conservati, deci v-as sfatui sa pastrati crema de ciocolata in frigider avand in vedere ca contine lapte si unt!
2
Puteti folosi aceasta crema si ca umplutura la diverse dulciuri sau chiar checuri! Exista chiar si tarte cu aceasta crema, sigur voi incerca!
3
reteta era cu margarina, dar eu am preferat untul, deci puteti inlocui.