Nu ma intrebati de ce se numeste asa, pentru ca nu va pot rapsunde. Reteta o am de la o colega si nu am vrut sa-i schimb numele. Nu are nicio legatura cu trandafirii, dar e foarte buna si usor de facut.
Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.
In una din parti adaugam cacaoa si framantam pana se omogenizeaza.
Pregatim crema:
Batem spuma albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.
Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava (25/35 cm) unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de marmelada acrisoara.
Intindem apoi foaia cu cacao si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.
Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Pentru glazura amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra.
Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte. Trebuie intinsa repede, pentru ca se intareste.
Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.