Pentru....hac!... cei care vor... hac!... sa impuste.. hac! doi iepuri deo - hac! - data :))
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus.
Coacem blatul intr-o tava mare (30 cm x 40 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul scobitorii.
Crema de... hac!:
Mixam galbenusurile cu zaharul si alcoolul, apoi mutam pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rasa si esenta si amestecam sa se topeasca toata, apoi lasam putin la racit. Intre timp batem bine frisca si apoi turnam crema in frisca si omogenizam.
Asamblare:
Insiropam blatul cu lichidul din compot, intindem crema, apoi decoram cu bucatelele de fructe si dam prajitura la rece.
1
In reteta initiala se cereau si 10 gr de gelatina in crema, dar frisca batuta bine e de ajuns; adaugand gelatina crema se va intari prea tare si cand taie prajitura se "rupe" in bucatele.