Chec cu piure de mere si ciocolata

de Julie in Prajituri, 28 Aug 2010 | 10670 vizualizari

 

Un chec fraged cu gust de mere si ciocolata ,si umplutura crocanta de alune, inspirat de Anna Olson.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt, 
  • 1/2 cana ulei,
  •  1/2 cana  zahar,
  •  2 oua,
  •  3 linguri cacao, 
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  •  50 g iaurt,
  • 1/2 cana  piure de mere,
  •  1 cana faina.

Pentru umplutura:

  • 30 g unt topit,
  •  2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  •  50 g alune fara sare,
  • 30 g ciocolata,
  • 1 lingura cacao.

Pentru decor:

  • 50 g alune fara sare,
  • 50 g ciocolata amaruie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de mere si ciocolata:

Piureul de mere:
2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul.Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se amesteca alunele tocate cu zahar,cacao,ciocolata rasa , faina si unt topit.
Aluatul:
Se mixeaza untul cu uleiul si  zaharul , se adauga  ouale , pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale .
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos.
Chiar daca am folosit cu oarecare neancredere trucul asta ....
s-a dovedit a merge de minune!
Zaharul  da stralucire checului si se  scoate  si mai usor din forma.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura , se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Checul se incearca daca este facut ,cu o scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Se decoreaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata