Prajitura Fanta

de bianca92 in Prajituri, 21 Aug 2014 | 24566 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si aspectuoasa. Desi in reteta originala se face cu suc Fanta, mie nu imi plac bauturile carbogazoase asa ca am folosit suc natural de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 500 g branza de vaci
  • 200g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 850 ml suc natural de portocale
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava.

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine. Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.

Budinca se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul, iar in loc de 1000 ml vom pune doar 850. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.

Se lasa la rece pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Pushaa 1

22.08.2014, 13:12

Rocsi 1

26.08.2014, 18:45

O prajitura delicioasa

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy