Tot aruncam bananele care se innegresc, pentru ca nu le mai mananca nimeni, pana cand am vazut ca multi folosesc aceste banane la diverse preparate dulci.
Asa ca am incercat si eu sa le includ in acest guguluf.
Imi era teama ca se vor innegri, de aceea nu am folosit pana acum.
Intr-adevar au dat o culoare inchisa gugulufului, dar a iesit tare aromat si s-a mancat imediat.
Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender.
Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza.
Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare.
Amestecam cele doua compozitii, punand albusurile peste compozitia de banane si mixand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o forma de guguluf cu unt din belsug, punem compozitia in ea si o dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Dupa coacere rasturnam guguluful pe un platou si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar si il portionam.
Eu nu am mai adaugat alte esente, pentru ca am vrut sa se simta aroma bananelor, dar se pot adauga dupa preferintele fiecaruia.