Guguluf cu banane

de Merisor in Prajituri, 31 Iul 2014 | 5600 vizualizari

 

Tot aruncam bananele care se innegresc, pentru ca nu le mai mananca nimeni, pana cand am vazut ca multi folosesc aceste banane la diverse preparate dulci.
Asa ca am incercat si eu sa le includ in acest guguluf.
Imi era teama ca se vor innegri, de aceea nu am folosit pana acum.
Intr-adevar au dat o culoare inchisa gugulufului, dar a iesit tare aromat si s-a mancat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 3 banane bine coapte
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 15 gr unt pentru uns forma
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu banane:

Decojim bananele, le rupem si le punem intr-un blender.

Adaugam peste el smantana, galbenusurile si uleiul si mixam bine totul pana se omogenizeaza.

Albusurile le mixam spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul mixand in continuare pena se formeaza o bezea tare.

Amestecam cele doua compozitii, punand albusurile peste compozitia de banane si mixand usor, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o forma de guguluf cu unt din belsug, punem compozitia in ea si o dam la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Dupa coacere rasturnam guguluful pe un platou si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar si il portionam.

Eu nu am mai adaugat alte esente, pentru ca am vrut sa se simta aroma bananelor, dar se pot adauga dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec (paine) cu banane si ciocolata