Pentru ca in dieta Dukan deserturile sunt in general variatiuni pe aceeasi tema, iata o noua prajitura cu branza si fructe goji!!! Enjoy!!!
Blat:
Frecati sau mixati ouale intregi cu indulcitorul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare(optional). Adaugati faina de tarate de ovaz, taratele de grau si amidonul impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta.
Potriviti-l din cantitatea de lapte. Turnati 1/2 din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt de yena sau teflonata, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Restul lasati la o parte. Daca se ingroasa mai puneti lapte.
Umplutura:
Amestecati branza de vaci scursa cu galbenusurile si iaurt/lapte batut, 1 praf de sare, budinca, coaja rasa de lamaie sau portocala, omogenizati bine. Lasati deoparte pana ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput indulcitorul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, indulcitorul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie. Opriti 1/3 din compozitie iar in restul adaugati 1 plic budinca de cacao (ori alta aroma), iar in compozitia alba adaugati 1 lingura rasa de amidon si un pic de esenta de rom sau migdale.Bateti spuma tare albusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie, opriti ca si la compozitia de branza 1/3, apoi inglobati in amestecurile de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In amestecul cu cacao adaugati goji lasate la inmuiat 15 min in apa calduta cu esenta de rom, scurse bine. Scoateti tava, puneti repede un strat de umplutura de branza cu cacao,apoi crema de branza alba, finalizati cu al doilea strat de umplutura cu cacao, nivelati.
Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce umplutura se ingheaga. Scoateti tava, turnati uniform restul de blat si reintroduceti la cuptor pentru 10-15 min sau pana cand blatul este copt si frumos rumenit.
1
Taiati numai cand prajitura este complet racita.