Prajitura dulce-acrisoara

de iry-gabriela in Prajituri, 19 Ian 2012 | 27220 vizualizari

 

este o prajitura care poate fi servita si ca desert dar si la un pahar de vin,sampanie.......

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.    
  • pentru crema 1 avem nevoie de :
  • 500g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 4 linguri zahar.   
  • pentru crema 2 avem nevoie de :
  • 750 ml suc fanta de lamaie,
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de praf de budinca de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura dulce-acrisoara:

Cele 5 oua se separa, albusurile se bat cu zaharul dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se aseaza in tava de aragaz unsa in prealabil cu margarina si se baga la cuptor bine incalzit. Se lasa 30 de minute pana se coace.  

Cat se raceste blatul se amesteca zaharul cu untul si apoi cu branza de vaci formandu-se o pasta moale care se intinde usor peste blatul racit si putin insiropat cu suc.     

Separat se pun la foc 700 ml suc fanta de lamaie pana da in fierbere si se adauga amestecul de zahar cu praful de budinca, amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se da deoparte de pe foc si se intinde peste crema de branza. Dupa ce s-a racit se taie in forme in functie de preferinta.   

Cu aceasta prajitura nu vei da gres niciodata......Pofta la prajitura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si zmeura