Rulada cu gem

de karla in Prajituri, 31 Aug 2013 | 3244 vizualizari

 

Mi-a venit mie o idee mai trasnita sa fac o rulada mai 'ciudata' ,gandindu-ma eu mi-a venit ideea sa fac o rulada cu bulinute.Spre surprinderea mea a iesit un desert minunat ,foarte usor si rapid de facut .Desi puteam sa pun un pic mai mult gem ,rezultatul orcum a fost unul pufos si foarte gustos :*.
Sper ca v-am facut curiosi si o sa incercati mica mea 'creatie'.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • gem de prune pentru umplutura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

In primul rand am pornit cuptorul la 180 de grade .

Am pregatit tava cu hartie de copt.

Si m-am apucat de batut albusurile spuma .Dupa ce am intors castronul si spuma a ramas acolo ,am pus jumatate de cantitate de zahar si am batut foarte bine pana ce zaharul s-a topit am adaugat si cealalta cantitate de zahar.Cand tot zaharul a fost topit am adaugat galbenusele pe rand si am amestecat bine .A venit si vremea pentru faina si cum nu poate sa faca treaba de una singura am imprietenit-o cu praful de copt si am adaugat-o in compozitia de oua apoi am omogenizat totul.

Din aceasta compozitie am furat  2 linguri ,pe care le-am amestecat cu cacaoa . Cu acesta compozitie maro am facut punctulete pe tava ,iar mai apoi a venit avalansa cu cealalta compozitie mai blondina.Am dat tava la cuptor pt  15-20 de minute.Cand s-a bronzat domnisoara am rulat-o intr-un prosop curat si am lasat-o sa se racoreasca.

Dupa ce i-au trecut caldurile am umplut-o cu gem de prune (iubirea mea)  si am infulecat impreuna cu familia mea in 5 minute .

Imi pare tare rau ca nu am facut prea multe poze .

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise si nuca