Va recomand sa incercati o prajitura rapida si delicioasa. Varianta cu cacao e preferata noastra, dar am incercat-o si pe cea cu vanilie.
Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra.
Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi treptat, cu lingura, ingredientele uscate cernute (faina, cacao) si alternezi cu laptele pana cand acestea sunt incorporate perfect. Adaugi esenta de rom si omogenizezi.
Separat bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Albusurile spuma le adaugi peste compozitia cu galbenusuri si amesteci usor cu un tel.
Tapetezi o tava de dimensiuni 25x35 cm cu hartie de copt si torni compozitia. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 160°C pentru o ora, pana cand incercata cu o scobitoare, aceasta iese curata. Dupa ce s-a racit, o dai la rece pentru cel putin 2-3 ore, dupa care poti taia si servi. Inainte de servire, presari zahar pudra, daca doresti.
1
Lasi prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taie.