Desert prajitura de vis

de miremirc in Prajituri, 26 Ian 2013 | 333518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 10 albusuri
  • un praf sare
  • 10 linguri zahar
  • 100 g cocos
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt (80-82 % grasime)
  • 20 biscuiti simpli
  • 100 ml cafea indulcita
  • 3 llinguri lichior cafea (sau coniac, rom )
  • 200 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
  • Decor :
  • cocos
  • bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de vis:

2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi.

Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza. Aceasta crema o impartim in 3.

In plus topim pe aburi 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 linguri ulei. Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea.

Asamblare : Foaie cocos - 1/3 crema - biscuiti trecuti prin cafea indulcita - ciocolata topita cu uleiul. Dam la rece pentru a se intari ciocolata, circa 20 minute. Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita - a doua foaie de cocos - 1/3 crema - decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de vis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

oana_pisicutza16 1

12.12.2014, 19:05

foarte gustoasa abia astept sa o incerc si eu

denyy10 1

15.12.2015, 11:10

Pt.a nu fi gretoasa eu adaug zeama de la 2 lamai sau de la 2 portocale.Iese super gustoasa asa ! Incercati!

Sidy 1

17.12.2018, 08:23

A ajuns preferata familiei ! Arata minunat pe masa festiva...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Trandafirul negru''