Tarta cu mere si stafide

de dentistutza in Prajituri, 21 Iul 2010 | 9683 vizualizari

 

Combinatia de mar cu baza usor crocanta este delicioasa. Arata bine si se realizeaza fara mari dificultati.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. zahar pudra
  • 175 gr. unt rece
  • un praf sare
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 1 galbenus+1 lingura miere pentru uns
  • 6 mere mari
  • 50 gr. stafide
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si stafide:

Untul se freaca cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza faina,praful de sare si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged care se da cam 15-20 minute la frigider. In acest timp merele curatate se taie felii subtiri.

Se intinde 3/4 din aluat intr-o foaie subtire care se aseaza pe o forma unsa cu unt.  Feliile de mar se aseaza una langa alta, se presara scortisoara si stafidele spalate in apa calda.

Din restul de aluat se intinde o foaie  din care se taie fasiile ce vor forma grilajul de pe tarta. Se unge cu galbenusul amestecat cu miere si se coace pana ce capata o culoare rumena, aramie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri