Prajitura cu visine si crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 29 Ian 2012 | 14392 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 250g unt sau margarina
  • 250g zahar
  • 1 praf sare
  • 6 oua
  • 250g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300g visine fara smburi (poti fi  congelate,din compot sau din cele puse in suc proriu )
  • 300g visine din visinata fara samburi
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri Crem Ole de vanilie
  • 700ml lapte
  • 100g unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic praf de frisca Dr.Oetker

     

  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru décor:
  • 200g ciocolata neagra
  • 5 linguri ulei
  • 50g ciocolata alba
  • visine 

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si crema de vanilie:

 Mai intai ingingem cuptorul la 180de g C.Pregatim o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament sau unsa cu unt.

Frecam untul cu zaharul,sare si vanilia,adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi punem faina amestecata cu praful de copt ,iar la final adaugam albusul batut spuma tare.Se pune jumatate din aluat in tava,peste aluat punem 300g visine amestecate(visinata si din compot).In aluatul ramas se adauga cacaua si se amesteca bine.Se toarna peste aluatul alb si se aseaza restul de visine,  apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema:

Laptele se amesteca cu crema de vanilie conform instructiunilor de pe pachet.Untul se freaca spuma cu zaharul si praful de frisca,apoi se adauga peste unt crema de vanilie. Crema se intinde peste prajitura racita, si se da la rece sa se intareasca.Se topeste ciocolata cu 5 linguri de ulei in cuptorul cu microunde sau la bain marie,se omogenizeaza bine,apoi se intinde peste crema si se lasa sa se intareasca. Se portioneaza prajitura si fiecare bucata se decoreaza cu ciocolata rasa si cu visine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Vieneza (2)