Nu am crezut ca poate fii asa de buna.Va recomand din suflet.
Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilat.Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.
La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.
Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.
Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.
Continuam cu 1/2 din compozitia de faina, gris, zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere. Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris, faina, zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere. Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete. Am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la 200 de grade.
Tocam nuca mai mare si o presaram deasupra merelor.
1
putem pune si putina miere deasupra cand o bagam la cuptor.
2
prajitura trebuie lasata sa se raceasca ptr. a se taia bine.
3
putem presara deasupra si zahar pudra cand este gata.
4
in loc de margarina putem folosi si unt.