Prajiturele de post cu nuca si cafea

de goldielocks in Prajituri, 17 Mar 2011 | 14218 vizualizari

 

Cu aceasta prajiturica am contribuit si eu la provocarea lunii martie,Dulce Romanie fiind gazduita de Bucatarie Furnicutilor,ei au ales aceasta minunata combinatie,cafeaua si vinul,ce m-au determinat sa creez aceasta minunatie ,care este si de post,o prajitura densa cu multa nuca si multa cofeina,te asigur ca iti va pune sangele in miscare si,ce e si mai bine,te va indulci si la propriu si la figurat!

 

INGREDIENTE

  • 1 doza suc cu cofeina(gen pepsi,cola,puteti folosi si apa minerala carbogazoasa,daca nu va lasa inima sa va incurcati cu asemenea bauturi)
  • 1 cana zahar
  • 1 ceasca nuca macinate,se poate si mai mult daca vrei
  • o ceasca cafea gata preparata,neindulcita
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • jumatate de esenta de rom
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar
  • o ceasca de apa
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 50 gr margarina
  • pt glazura poti folosi si o ciocolata de post(amaruie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de post cu nuca si cafea:

Am frecat bine de tot cafeaua cu zaharul, apoi am adaugat alternand,sucul si faina amestecata cu praful de copt,la final am incorporat nucile si esenta de rom.Intr-o tava am pus hartie de copt(din aceea cerata,de calitate) si am turnat compozitia,am tinut blatul in cuptorul incins timp de 30 min.

Pt sirop am ars zaharul intr-o craticioara,l-am stins cu apa,am turnat si putin esenta de rom,si l-am lasat sa faca cativa bulbuci,asa fierbinte l-am turnat peste praji.

Pt glazura eu am topit o ciocolata amaruie alaturi de margarina si o lingura cacao,pt ca am vrut un gust intens de cacao,dar o sa va explic si cum se face glazura normala:

  • se pune pe bain-marie cacaoa,zaharul,apa si margarina,lasi sa se topeasca si amesteci bine pana se incorporeaza.
  • sau mai simpu,topesti la bain-marie impreuna cu 2 linguri ulei,ciocolata de post si o intinzi calduta pe blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de post cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si nuca