Prajitura cu visine

de tammar in Prajituri, 14 Sep 2013 | 3608 vizualizari

 

Azi am pregatit o prajitura cu visine, am facut o crusta mai putin obisnuita cu dulceata si scortisoara, o combinatie un pic mai ciudata, nu doar pt gust ci si pentru aspect. Va invit sa o preparati cu mare incredere.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 350 g visine proaspete (sau congelate)
  • 2 lingurite faina (sau amidon)
  • 1/2 lingutite scortisoara
  • Crusta:
  • 150 unt
  • 4 foite gelatina
  • 250 g visine congelate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Scoatem samburii din visine ,apoi le pudram cu amidon si scortisoara.  

Intre timp pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul,apoi ouale, unul cate unul, amestecam la fiecare ou pana se incorporeaza bine, adaugam esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Vom obtine un aluat consistent pe care jumatate il vom pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu unt si marginile. Punem visinile pe toata suprafata aluatului, apoi turnam cealalta jumatate a aluatului. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 190 grade.

Intre timp pregatim crusta: Zeama lasata de la decongelarea visinelor o punem pe foc cu cele 60 grame de zahar brun, amestecam bine pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam untul, amestecam cu lingurita de scortisoara , apoi o luam de pe foc si lasam se sa racoreasca putin. Adaugam foitele de gelatina rupte in apa rece, amestecam continuu pana se dizolva.

Scoatem prajitura de la cuptor, o taiem in patratele,dupa preferinta si turnam crusta deasupara si o decoram cu visinie.

TIPS-URI

1

cu ajutorul unei scobitori verificam deca prajitura e gata inainte de a o scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine