surasa de inspiratie mimmi
ALUAT-amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul si faina, amestecam pana se omogenizeaza (ingredientele sa fie la temperatura camerei) se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora
Ungem formele cu ulei sau unt.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarta, (eu le-am taiat un pic mai mare) asezam aluatul in forme apasand unsor pe margine,l e intepam cu furculita la baza, le dam la cuptor cca 25-30 min, pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca foarte bine,
Crema-intr-o oala punem laptele si lasam sa dea in clocot. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, pana s-a topit zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Cand laptele da sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam continuu pana se ingroasa.
Oprim focul, luam oala de pe foc, adaugam coaja de lamaie si zaharul vanilat, lasam sa se raceasca dupa care umplem tartele cu crema si ornam cu fructe.