Prajitura cu visine

de Brindusa in Prajituri, 6 Iul 2011 | 11147 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu visine la cererea sotului meu, pentru ca ii aminteste de copilarie. Coca se aseamana putin cu cea de cozonac si este pufoasa si dulceaga. Contrasteaza placut cu visinele putin acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 000
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 g zahar
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 300 g visine fara samburi
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Topeste drojdia cu 1 lingura de zahar in 100 ml de lapte caldut

Amesteca faina cu laptele, ouale si drojdia topita. Spre sfarsit pune sarea, 75 g de zahar si vanilia si framanta pana cand se formeaza o coca fina la atingere, moale si buna pentru a fi intinsa. Daca e prea dura, poti sa mai pui putin lapte.

Lasa coca 5-10 minute sa creasca. In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C si unge o tava cu putin ulei.

Intinde coca in foaie subtire. Pe una din laturi pune visine si presara zahar

Ruleaza coca peste visine. Pune inca un rand de visine si presara generos cu zahar.

Ruleaza din nou si pune visine- zahar pana la sfarsit. Pune prajitura in tava si presara cu zahar pudra.

Coace 25 de minute, la 180 C. Scoate prajitura pe un gratar metalic si acoper-o cu un prosop de bucatarie, pana cand se raceste.

Prajitura se serveste presarata cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:21

superba!!!

Bucataras Medi 1

08.07.2011, 11:28

frumoasa...................

lilik 1

09.07.2011, 01:43

arata tare bine

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200