Delicioasa si racoritoare!
Albusurile se pun in vasul de la robot impreuna cu sarea si zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mare si se adauga treptat zaharul pudra. Se batealbusul apoi pana incepe sa stea "moturi". Se incalzeste cuptorul la cea mai mica treapta.
Intr-o tava cu hartie de copt se deseneaza 8 cercuri cu gura unei cani. Se imparte compozitia de bezea in cele 8 cercuri si se niveleaza usor. Se pune tava in cuptor la foc foarte mic pentru 45 de minute. Se opreste apoi focul si se deschide usa de la cuptor si se lasa tava inauntru pana se raceste complet.
Intre timp se prepara crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 50 ml frisca lichida. Se pune vasul la bain-marie si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit si se mixeaza cu branza si cu vanilia. Restul de frisca lichida se bate bine cu mixerul pana se intareste si se amesteca in crema. Se pune la frigider pentru o jumatate de ora/ o ora.
Se prepara sosul de zmeura astfel: intr-o craticioara se pune zmeura cu zaharul si apa si se pune pe foc mic pana incepe sa fiarba. Se mai lasa apoi 2-3 minute. Se mixeaza cu blenderul vertical, apoi se strecoara printr-o sita si se scot toti samburii. Se lasa sosul la racit.
Asamblare: Se pune o lingurita de sos pe o farfurie, deasupra un cerc de bezea. Se poseaza rozete de crema peste bezea, se adauga sos de zmeura si se pune al doilea cerc de bezea. Se decoreaza cu trei rozete de crema, zmeura proaspata si frunze de menta. Se asambleaza toate cele 4 mini pavlova si se servesc cu maaare pofta.
1
In loc de ricotta se poate folosi si mascarpone.