Delicioasa, pe cuvant, trebuie sa o incercati, se face foarte usor si se papa cat ai clipii :))
Pentru inceput curatam perele de coaja, le scoatem semintele si le punem intr-o oala cu apa si cele 2 linguri de zahar, le lasam sa dea in cateva clocote, nu trebuie sa fiarba, doar sa se inmoaie putin, dupa care le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim caramelul : Topim cele 4 linguri de zahar intr-o tava rotunda, sau o oala pana ce devine auriu, insa nu trebuie sa-l lasam sa se arda, deoarece va devenii amar.
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam bine compozitia.
Taiem perele felii si le vom pune deasupra caramelului, una langa alta, acoperind tot funful tavii.
Peste pere turnam compozitia de blat si dam la cuptorul preincakzit cca. 30 de minute, la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea.
Cum scoatem din cuptor rasturnam rapid prajitura pe un platou, altfel riscam sa se intareasca caramelul.
Sa aveti pofta!!!!