Este o prajitura de senzatie din cauza gustului placut al caramelului,al nucilor si alunelor de padure.
BLAT:
CREMA:
CREMA CARAMEL:
Glazura:
Pentru crema caramel 2 foi mari de napolitana
Mod de preparare.
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile adaugand mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si le adaugam peste bezea,fara sa amestecam;cernem usor faina si acum amestecam totul;asezam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.Coacem 35-40min;dupa racire taiem blatul in doua pe orizontala.
Pentru crema caramel ardem zaharul, adaugam pe rand margarina ,smantana si laptele;dam jos de pe foc vasul si punem nucile zdrobite si alunele care sunt deja maruntite in punga.Omogenizam totul si intindem pe foaia de napolitana;peste caramel asezam a doua foaie si presam usor cu mana.
Crema de ciocolata: punem pe baie de abur ciocolata,margarina,frisca si crema de ciocolata;dupa ce s-a racorit un pic asezam jumatate din crema peste prima foaie de blat.
Dupa ce am asezat crema pe blat adaugam foile de napolitana cu crema intre ele si presam bine cu mana,sa faca ;;priza'' cu crema de ciocolata. Jumatatea de crema ramasa o intindem peste foaia de napolitana,apoi asezam ultima bucata de blat.Topim ingredientele pentru glazura si turnam peste blatul de deasupra pe care la fel l-am presat cu mana.Putem adauga fulgi de ciocolata.Se poate taia peste 4-5 ore.
1
am diluat crema de ciocolata pentru ca este prea dulce:
2
asa am putut sa o intind mai usor:
3
blatul nu trebuie insiropat,a doua zi ai impresia ca ai adaugat sirop,se umezeste: