Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

de Bucataras in Prajituri, 10 Apr 2025 | 771 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri este cea cu morcovi și cu nuci. Te cucerește cu gustul ei bun, cu textura umedă și crema delicioasă cu care este glazurată.
      Pentru Prăjitura cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos, sunt necesare ingredientele următoare: făină, ouă, zahăr, ulei, nuci, morcov, mascarpone, frișcă.    

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos
      • Crema:
      • 250 g mascarpone
      • 150 ml frișcă lichidă
      • 70 g zahăr pudră
      • Blat:
      • 4 ouă
      • 200 g zahăr tos
      • 150 ml ulei de floarea soarelui
      • 250 g făină de grâu
      • 1 praf de copt
      • 1 lingurită bicarbonat sodiu
      • 1 linguriță esentã de vanilie
      • 1 linguriță esență de portocale
      • un praf de sare
      • 150 g nuci măcinate
      • 200 g morcov ras
      • 1 lgtă scortișoară măcinată
      • 1/2 lgtă nucșoară măcinată
      Portii: 30
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos:

      Cum se prepara Prăjitura cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos:

      Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensinile 20 x 30 cm.

      Într-un bol, sparge ouăle, pune un praf de sare și mixează-le bine. Adaugă zahărul, esența de vanilie și de portocală și uleiul. Amestecă bine, apoi adaugă nucșoară și scorțișoară. 

      Adaugă făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și nucile măcinate și încorporează-le în amestec. La final, adaugă morcovul ras și amestecă până se omogenizează aluatul.

      Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos suprafața.

      Coace prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de aproximativ 35-40 de minute, în funcție de cuptor.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit. O poți transferă pe un grătar de bucătărie.

      Între timp, pregătește crema.

      Pune într-un bol brânza mascarpone și zahărul și amestecă bine. Adaugă smântână lichidă și mixează bine până capătă consistență crema. Pune-o în frigider până o folosești.

      După ce s-a răcit bine prăjitura, glazureaz-o cu crema de brânză și presară nuci măcinate.

      Este o prăjitură foarte aromată și gustoasă.

      Încearcă și rețeta de Prăjitură cu morcovi și ghimbir sau varianta de Tort cu morcovi și lămâie, un desert foarte aromat și gustos.

      Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu morcovi, nuci și afine.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

      ieri la 16:22

      Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

      ieri la 15:50

      Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

      ieri la 09:38

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Prajitura cu nuci si visine