Dragi bucatarasi m-am inspirat din reteta prajitura cu bezea si nuci a lui Madi,nu am putut sa nu pregatesc ceva pentru Laura noastra scumpicioasa si toti invitatii ei de aici
Blat:
Bezea:
Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius.
Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile.
Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt si faina.
Acest aluat se intinde in tava 25/35 cm unsa in prealabil cu unt sau margarina si tapetata cu faina.
Se da la cuptor circa 20 de minute.
Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul.
Se bat bine .
Dupa 20 de minute,a nu se lasa mai mult,se scoate de la cuptor,se unge cu dulceata de capsuni pe toata suprafata aluatului.
Apoi se incorporeaza nuca cat mai usor in spuma de albusuri si se orneaza peste blat.
Se da din nou la cuptor,aceeasi temperatura,15 minute cu usa inchisa si inca 5 minute cu usa intredeschisa.
Se lasa la racit,ideal cum zice Madi de pe o zi pe alta,eu nu am mai avut rabdare.
Deasupra am decorat cu jeleu de capsuni si ciocolata rasa.
Eu am facut-o in tava mare,de cuptor si nu mi-a iesit foarte inalta,de aceea am etajat-o.
Pofta buna pofticiosilor!
1
cu dulceata este foarte buna,se potriveste bine cu nuca si bezeaua.