Piersici

de Julie in Prajituri, 21 Aug 2010 | 8595 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri apa
  • 2 lingurite bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri zeama de lamaie                                          
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Pentru crema:

  • o cana nuci macinate
  •  esenta de rom
  • 200 g  margarina sau unt
  • 150 g zahar farin
  • 3-4 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Aluatul:

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga  apa, bicarbonatul de
amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea.
Se framanta bine sa rezulte o coca potrivit de moale,
din care se formeaza mici bile.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se aseaza bilele de aluat,
cu ceva distanta intre ele. La copt isi vor dubla volumul.
Se tin in cuptor 20-25 minute.

Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde se scoate mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale.
Miezul scos se foloseste  la crema.

Crema:
Se bate untul cu zaharul farin.
Se adauga nucile, cacaua , esenta si miezul scos mai devreme.
Se omogenizeaza bine sa rezulte o pasta groasa.
Daca nu s-a legat , se adauga putin lapte.
Cu aceasta crema se umplu capacelele  si se unesc doua cate doua formand piersicutele. Ies in jur de 25 buc.

Se  decoreaza cu  dungi din glazura de zahar ,cu ajutorul unei pensule mici,
apoi se tavalesc prin zahar tos.

Glazura se obtine din  zahar farin amestecat cu zeama de lamaie
si colorant alimentar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din faina de spelta cu piersici