Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa
Imi era pofta de ceva dulce insa nu vroiam sa petrec prea mult timp in bucatarie, asa ca mi am adus aminte de aceasta prajitura pe care mama ne o facea destul de des cand eu si verisoara mea eram mici. Spuneam ca este prajitura noastra preferata pana ne facea alta si ne schimbam optiunile:)) Este foarte buna si se face destul de rapid, maxim 15 minute si este in cuptor.
Cum se prepara Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa
Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza putin cate putin, esenta, sarea si cele 2 cani de faina. La sfarsit adaugam merele rase si bicarbonatul stins. Punem prajitura intr o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, compozitia nu este pentru tava de la aragaz, este pentru o tava mai mica. O lasam la copt pana trece testul cu scobitoarea.
Sos de ciocolata:
Punem untul si zaharul la topit. Amestecam cacao cu apa si o turnam peste. Lasam sa fiarba pana devine mai legat insa nu foarte mult.
Dupa ce s a racit prajitura o intepam cu scobitoarea din loc in loc pentru a absoarbe sosul de ciocolata. Punem sosul caldut cu lingura peste prajitura. Se poate presara si cocos deasupra.
Servim alaturi de un ice frappe sau un pahar de ice tea. Recomandam si pandispan cu prune