Prajitura cu smantana si visine

de corina241 in Prajituri, 24 Noi 2011 | 37912 vizualizari

 

Cu multa dragoste,pentru bucatarasi;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g unt(eu am folosit margarina)
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan 800g visine
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri budinca dr.qetker
  • 100 g zahar
  • 600 g smanatana
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri Tort-Gelee rosu dr.qetker
  • 20 g zahar
  • 500 ml zeama compot visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smantana si visine:

Se amesteca faina cu praful de copt.Se bate cu mixerul untul sau margarina.Adaugam treptat zaharul,apoi ouale rand pe rand si faina in 2 etape amestecand continuu pana la omogenizare.

Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor(30x40cm),se niveleaza si se coace timp de 30 min in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade.

Visinile din compot se lasa la scurs intr-o sita,apoi se adauga peste blatul scos din cuptor distribuindu-se in mod egal.

Cele 2 plicuri de budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj cu 100g zahar si 750ml lapte.Peste budinca fierbinte se adauga smanatana si se omogenizeaza.

Crema de budinca se intinde in tava peste visine.Tava se introduce din nou la copt pentru 20min,in cuptorul fierbinte,la temperatura constanata.Se opreste cuptorul si prajitura se lasa inca 10 min cu usa cuptorului usor deschisa,dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se prepara Tort-Gelee-ul conform instructiunilor de pe ambalaj cu suc de visine si zahar,dupa acare se intinde peste budinca si se lasa la racit.

Pentru servire,se desface hartia de copt si se indeparteaza cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smantana si visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu foi fragede si crema de cacao si rom, deliciul unei mese reusite