Prajitura cu mere

de Angelina_Elena in Prajituri, 18 Iul 2014 | 5650 vizualizari

 

Multumesc Gaby_d, o prajitura foarte buna, delicata si aromata! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 21 linguri faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana apa (sau lapte)
  • 1 plicutet praf de copt (8 g)
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 7-8 mere medii
  • 4 linguri zahar (sau mai mult, depinde cat de dulci sunt merele)
  • 1 pliculet zahar vanilat Bourbon (Dr. Oetker)
  • 1 lingura ulei
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon.

Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.

La final adaugam scortisoara.

Lasam umplutura la racit.

Aluat: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma.

Adaugam apoi apa si uleiul.

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei. 

Turnam 1/2 din compozitie in tava, deasupra punem merele racite si uniformizam cu ajutorul unei linguri.

Acoperim cu aluatul ramas si dam prajitura la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii, aproximativ 30-40 de minute, la foc mediu.

 Lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem si o portionam.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gaby a pus 22 linguri faina, eu am pus 21, mi s-a parut suficient.

2

Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.

3

Eu am inlocuit laptele cu apa.

4

Forma folosita de mine are diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel