Multumesc Gaby_d, o prajitura foarte buna, delicata si aromata! :X
Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon.
Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.
La final adaugam scortisoara.
Lasam umplutura la racit.
Aluat: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma.
Adaugam apoi apa si uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei.
Turnam 1/2 din compozitie in tava, deasupra punem merele racite si uniformizam cu ajutorul unei linguri.
Acoperim cu aluatul ramas si dam prajitura la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii, aproximativ 30-40 de minute, la foc mediu.
Lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem si o portionam.
Pofta buna!
1
Gaby a pus 22 linguri faina, eu am pus 21, mi s-a parut suficient.
2
Pentru masurat am folosit o cana de 200 ml.
3
Eu am inlocuit laptele cu apa.
4
Forma folosita de mine are diametrul de 25 cm.