Aceasta prajitura este foarte usor de facut...si foarte gustoasa!!!Este preferata sotului!
BLAT
1.Spalam merele,le curatam de coaja si de samburi,le taiem cubulete circa 1cm...si le punem intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar,scortisoara si zeama de la o lamaie.Lasam pe foc pana merele devin moii si scade toata zeama.Lasam sa raceasca.
2.Intre timp pregatim blatul:ouale intregi le batem circa 5 min cu mixerul,adaugam zaharul si mai batem circa 5 minute,adaugam si uleiul si mestecam.Apoi se adauga laptele (sau sifonul) si continuam sa mestecam,faina si praful de copt.Compozitia trebuie sa iasa putin mai groasa decat aceea pentru chec.
3.Intr-o tava punem ulei si tapetam cu faina,si adaugam jumatate din compozitia de blat,peste care adaugam merele.Deasupra punem si cealalta jumatate de compozitie de blat.
4.Se da tava la cuptorul timp de 30-40 de minute la 180°.Dupa ce se raceste putin se pudreaza cu zahar pudra si scortisoara.
Pofta Buna!!!!