Am incercat reteta Licutei Marin si in varianta cu cirese! E foarte buna, pufoasa si aromata! Multumesc Licuta!:*
Spalam ciresele si le curatam de samburi. Presaram 1 lingura de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam de-o parte pana pregatim aluatul pentru prajitura.
Mixam ouale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam iaurtul, omogenizam, apoi adaugam si uleiul.
Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul iar peste el aseazam ciresele.
Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o putem pudra cu zahar.
Pofta buna!
1
Se poate face si cu alte fructe (capsuni, visine, piersici, caise, prune, mere).
2
Inainte de a baga prajitura la cuptor, putem presara deasupra fulgi de migdale.