Prajitura cu gem si crema de nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 13710 vizualizari

 

Din categoria 'Nu credem pana nu gustam'' si am gem de piersici.....am facut o prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 320 g zahar
  • 320 g faina
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 1 plic de amoniac
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns blatul
  • 1 borcan de 400 g gem de piersici rosii de gradina
  • Crema de nuca
  • 300 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • Crema cu frisca
  • 300 g resturi de la briose ( sau biscuiti cu cacao)
  • 250 g gem de piersici galbene de gradina
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce
  • 50 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura
  • Ciocolata duo de la Dr.Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si crema de nuca:

Blat :

Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.Albusurile cu un praf de sare se bat bine apoi se adauga in compozitie,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Compozitia se imparte in doua parti egale ( eu le-am cantarit) si se coc doua foi.Am pus jumatate din compozitie intr-o tava 23/35,tapetata cu hartie de copt.bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Asa se procedeaza si cu cealalta foaie.

Crema de nuca :

Macinam 300 de g de nuca,o punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam zaharul,zaharul vanilat si laptele si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit.

Crema cu frisca :

Mai intai pregatim frisca,mixam smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Apoi punem resturile de briosa in robot,adaugam gemul si mixam,obtinem o compozitie destul de tare.Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca.

Glazura :

Se pune pe foc un ibric cu apa si se pune pachetul de ciocolata inauntru,se alsa sa fiearba pana se topeste ciocolata

Asamblare :

In tava in care am copt foile asezam prima foaie,apoi o ungem cu gemul de piersici rosii,peste care punem crema de nuca,apoi foaia a doua.Peste a doua foaie intindem crema cu frisca.Dam tava la frigidem pentru cateva ore,apoi portionam prajitura si glazuram fiecare bucata in parte..

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem aveti sau va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitură cu nucă si mac