Crema de zahar ars cu mere

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 2815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivite
  • 1 plicuri zahar cu scortisoara
  • caramel:
  • 250 g zahar
  • 30 ml apa
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic zahar bourbon
  • 180-200 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular. Se tapeteaza marginile vasului cu acest caramel, cat se poate de uniform. Intr-un bol, se amesteca zaharul cu ouale, un praf de sare,  zaharul vanilat pana rezulta o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele si se incorporeaza cu mixerul.

Pe fundul vasului, se asaza merele felii. Se pune crema usor. Deasupra se presara zahar bourbon. Merele se vor ridica ( la mine, asa s-a intamplat). Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir