Prajitura cu gem de mere (de post)

de miki_a in Prajituri, 22 Sep 2016 | 10433 vizualizari

 

 "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Este una din prăjiturile cu care mama ne-a crescut și îndulcit copilăria, mai ales în vremurile extrem de grele, când untul era o raritate. Ce să mai spun de altele care atunci erau un lux! 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarină de calitate superioară;
  • 10 linguri apă;
  • 10 linguri ulei;
  • 4-5 linguri zahăr;
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • un praf de sare;
  • 500-600 gr. făină albă;
  • 400-600gr gem de mere.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de mere (de post):

Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se frământă un aluat potrivit de tare.

Aluatul obținut se învelește în folie alimentară și se ține la frigider minim două ore, după care se împarte în patru porții egale din care se fac foi, ce se vor pune alternativ în tavă (foaie-mere, foaie-mere) și se termină cu foaie.

Se presară zahăr deasupra după care se dă la cuptorul încălzit în prealabil și se ține 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea).

Prăjitura se taie și se servește rece. 

 

TIPS-URI

1

În loc de gem de mere se pot folosi cu succes și mere proaspete. Merele se spală, nu se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea cu dinții mari și se pun în tigaie la foc mic cu zahăr după gust, un praf de scorțișoară și se lasă să scadă sucul lăsat de mere. Când nu se mai vede sirop în tigaie se iau de pe foc. Se lasă să se răcească pentru a putea fi folosite la prăjitură.

2

Prajitura se coace in tava de 20 cm pe 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

25.09.2016, 23:02

Ce prajitura cu amintiri de suflet ai adus scumpo!
Imi place mult!

diaconta 1

27.09.2016, 16:27

Foarte fragede si bune foile astea

Bunica 1

02.12.2016, 20:16

O bunătate de prăjitură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea cu nuca