Biscuiti fragezi cu lamaie

de Dana_Retetegg in Prajituri, 24 Noi 2011 | 6572 vizualizari

 

Va invit sa serviti un biscuit:)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt,
  • 300 gr faina,
  • 2 oua,
  • 1 varf de lingurita praf de copt,
  • 100 gr zahar,
  • 2 linguri iaurt de baut,
  • coaja de lamaie,
  • glazura de lamaie,
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu lamaie:

Am taiat untul rece cubulete mici si l-am amestecat cu faina, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie pana am obtinut un aluat nisipos.

Am adaugat ouale, zaharul si iaurtul, si-am framantat bine un aluat omogen si tare.

L-am pus la frigider 30 de minute (cu aproximatie).

Am pus intr-o tava hartie de copt. Am aprins focul la cuptor sa fie caldut cand punem biscuitii.

Aluatul rece l-am impartit in 4 bile din care am intins foi de grosime potrivita pe masa.

Am taiat cu formele pisica si peste (abia astept sa-mi iau forme pt sarbatori). Daca n-aveti forme taiati biscuiti rotunzi cu un pahar.

Am asezat biscuitii in tava cu putin loc intre ei.

I-am pus la cuptor la foc mediu 10 minute.

Cand s-au racit putin i-am decorat cu muulta glazura de lamaie. Am incercat sa le dau un aspect cat mai dragut dar nu prea am avut succes ca nu am gasit creioane pt decor la magazin. Cand gasesc imi iau un stoc sa am de sarbatori toate culorile:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu dulceata de trandafir