Prajitura cu ganache si bezea de cocos

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 26 Dec 2013 | 4805 vizualizari

 

Au trecut pregatirile pentru Craciun, dar vin altele, nu-i asa?!

Vine Revelionul si cu siguranta toata lumea va face din nou ceva dulce, pe langa toate celelalte bunatati....

Eu am facut pentru Craciun aceasta prajitura si va pot spune ca este dementiala.

Am tot cautat pe net o reteta care sa-mi placa, si la toate retetele pe care le-am gasit, aveam impresia ca lipseste ceva, asa ca pana la urma am facut prajitura asta pentru a fi pe placul nostru si am combinat un blat fin de vanilie, crema de ciocolata si bezea de cocos!!!! Divin :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru blatul de bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema ganache:
  • 350 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata neagra
  • Pentru decor: 50 g ciocolata alba rasa afine ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache si bezea de cocos:

 Pregatim blatul de vanilie:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala data pe razatoare. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit  15 de minute la foc mic. Facem testul cu scobitoarea si se lasa la racit.

Pregatim bezeaua de cocos:
Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul in ploaie si mixam pana acesta nu se mai simte. Adaugam faina, nuca de cocos si zaharul vanilat, amestecam cu o lingura de lemn. Coacem la cuptorul preincalzit app. 15- 20 minute la foc mic. Se lasa la racit.

Pregatim crema ganache:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-o oala, impreuna cu frisca lichida. Se pune pe baie de aburi ( o cratita in care ati pus apa pana la jumatate ) pana cand se omogenizeaza compozitia. Atentie!!! Nu trebuie sa fiarba!!!! Se lasa la rece pana se raceste si incepe sa se intareasca, apoi se mixeaza pana devine o crema pufoasa.

Asamblare:

Punem blatul de vanilie pe care il insiropam cu putin suc de portocale sau zeama de la compot, apoi 1/2 crema de ciocolata, blatul de bezea si restul de crema ramasa.
Deasupra se orneaza cu ciocolata alba rasa.
Se da la rece cel putin 2-3 ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinte.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache si bezea de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza