Prajitura taraneasca cu mere

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Feb 2014 | 13659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava de 22/28 cm
  • 500 gr faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 gr unt/untura
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • Umplutura
  • un kg. si 1/2 mere
  • 100 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta rom
  • 1/2 lingurita scortisoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura taraneasca cu mere:

Intr-un bol pune faina cernuta, impreuna cu drojdia , sarea si zaharul.

Adauga untul/untura la temperatura camerei, ouale, si framanta cu mana un aluat elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Daca e prea moale mai adaugi putina faina, daca e tare adaugi putin lapte rece. Framanti timp de 5 minute.

Lasi aluatul  la rece cat timp pregatesti umplutura.

Speli bine merele, le cureti de coaja si le dai prin razatoarea cu ochiuri mari.

Le pui intr-un vas cu fund dublu, adaugi zaharul si le calesti timp de 7-8 minute. Scurgi zeama in exces (nu le lasi uscate dar nici cu prea multa zeama; eu am scos aprox 100 ml suc de mere) si adaugi aromele.

Preincalzeste cuptorul

Scoti aluatul de la rece si il imparti in doua bile egale ca marime. Intinzi cu sucitorul doua foi, putin mai mari decat dimensiunea tavii in care vei coace prajitura, pe masa de lucru infainata.

Pui prima foaie in tava (ridici putin foaia si pe peretii tavii), o intepi cu furculita, asezi umplutura uniform, asezi a doua foaie , intepi cu furculita si dai tava la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoare (nu trebuie sa re rumeneasca).

Calduta, o pudrezi cu zahar pudra. O portionezi cand este rece. Cu cat trece mai mult timp pana o servesti, cu-atat este mai frageda si mai buna ….desi…eu am taiat-o si-am mancat-o fierbinte :)) vreo 4 bucati

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura taraneasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar ras (reteta de post)