Foile:
Crema:
In plus:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 170 grade
Impartim aluatul in 4, intindem foile pe rand si le coacem pe dosul tavii unse cu ulei pana se rumenesc usor. Inainte de a da tava la cuptor nu uitam sa impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.
Lasam sa se raceasca foile si ne apucam de crema:
-zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, pana devine auriu;
-adaugam apa cu grija, fierbem pana se topeste zaharul si lasam apoi la racit;
-mixam oul cu zaharul,cu untul (la temperatura camerei) + faina;
-punem vasul la foc mic, turnam in fir subtire siropul de zahar ars si amestecam in continuu pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Lasam la racit;
-amestecam frisca lichida (rece, de la frigider) cu mixerul pana capata consistenta unei creme ferme. Peste aceasta crema adaugam cate o lingura de crema caramel rece. La final incorporam si nuca macinata.
Asamblarea prajiturii este simpla:
-asezam 1 foaie, apoi un strat de crema;urmeaza cea de-a doua foaie, iar un strat de crema; foaia numarul 3, din nou crema. Ultima foaie (cea de-a patra) se aseaza deasupra si se unge tot cu crema iar deasupra presaram bombonele colorate si fulgi de ciocolata.
Prajitura trebuie lasata pana a doua zi sa se inmoaie foile de la crema.
A doua zi portionam si servim.
Pofta buna!