Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n in Dulciuri, 7 Noi 2024 | 2548 vizualizari

 

Prajitura cu foi de napolitana este foarte gustoasa si versatila. David al meu e mare fan, ii spune prajitura din aia buna :)
Pentru aceasta Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: foi de napolitana, biscuiti, zahar, unt, lapte, cacao si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica:
  • 6 foi de napolitana (28 x 18 cm)
  • 200 gr zahar tos
  • 400 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 100 gr miez nuca
  • 2 lg cacao
  • rom
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • un praf sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica:

Cum se prepara Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica:

Intr-o cratita lata, caramelizeaza zaharul. Atentie sa nu il arzi! 

Cand incepe sa capete culoarea chihlimbarului, adauga laptele. Atentie la aburii care ies din zaharul caramelizat. Amesteca usor pana se topeste integral caramelul, apoi adauga untul. Amesteca pana la omogenizare. Adauga un praf de sare, daca iti place. Mie imi place :))

Opreste focul si lasa crema la temperat.

Rumeneste usor miezul de nuca, apoi macina-l impreuna cu biscuitii. Pune intr-un bol pesmetul rezultat si adauga cacaua. Amestca cu un tel sa se uniformizeze, apoi adauga compozitia lichida, romul si amesteca bine, bine. Dac ti se pare prea vartoasa compozitia, adauga putin lapte. In cazul meu, nu a fost cazul. 

Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune prima foaie de napolitana, 2-3 linguri din crema de biscuiti si intinde bine in strat subtire, cu o spatula. Pune alta foaie de napolitana si repeta procedeul cu crema de biscuiti. Asaza ultima foaie de napolitana si acopera prajitura cu hartie de copt. Preseaza bine si pune un tocator greu deasupra pentru ca prajitura sa fie bine presata. Pune-o la frigider cateva ore.

Dupa ce a stat la rece, glazureaz-o cu ciocolata topita. Pune-o din nou la frigider sa se intareasca ciocolata.

Portioneaz-o dupa bunul plac si savureaz-o alaturi de o cafea. Este foarte, foarte gustoasa si usor de pregatit.

Sper sa va placa si sa incercati si voi reteta. 

Incearca si reteta de Prajitura Furnicuta, un desert foarte gustos sau reteta de Napolitane cu crema de nuci

Iti recomandam si Foi de napolitane cu crema de rahat, usor si rapid de pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

07.11.2024, 17:34

- Andreea - 1

09.11.2024, 11:33

Trebuie încercata

Rocsi 1

10.11.2024, 19:34

Ce imi place! Ne mai facea mama in copilarie, chiar si in varianta de post! Buna mai era!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Kodrit Kadir