Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Mai 2012 | 34867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 4 linguri untură
  • 600 -650 gr făină albă
  • o linguriţă praf de copt
  • 200 ml lapte
  • două ouă
  • 3 linguri zahăr
  • puţină sare
  • Umplutură
  • 800 gr brânză de vaci dulce
  • 3 ouă
  • 6 linguri griş
  • o linguriţă coajă rasă portocale
  • o linguriţă esenţă de rom
  • 4 - 5 linguri zahăr
  • 50 grame stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide:

Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul. Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi. Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna. Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20/25 cm.

Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte. Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.

Împărţiţi aluatul in două. Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară. Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia . Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.

Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul. Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.

Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas. Inţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Pudraţi cu zahăr pudră. Călduţă....nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
American Cheesecake