O prajiturica eleganta pt zilele de post, gustoasa si frageda, aromata si delicata! Gata cu atatea laude, sa trecem la treaba!
Foile:
Crema:
Glazura:
Foile:
- amesteci zaharul cu uleiul si apa, apoi adaugi amoniacul stins in otet, sare si esente si se adauga faina, amestecand pana obtinem un aluat elastic
- impartim aluatul in 4 buc pe care le intindem si le coacem pe dosul tavii de la aragaz cate 10 min fiecare foaie la 180C
Crema:
- caramelizam zaharul si adaugam jumatate din cantitatea de apa fiarta si lasam sa se amestece cu zaharul si sa formeze un sirop subtire
- amestecam faina cu restul de apa rece si o turnam in siropul de mai sus aflat inca la foc mic si amestecam mereu pe foc pana se ingroasa
- tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaua, esenta de rom si margarina taiata in patratele ca sa se topeasca mai repede si omogenizam bine cu telul pana s-au incorporat toate ingredientele
Umplem foile cu crema obtinuta si le lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile.
A doua zi facem galzura:
Glazura:
- se amesteca zaharul cu sucul de sfecla si se pun pe foc pana dau un clocot apoi se adauga margarina si se amesteca bine pana se omogeniseaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna pest prajitura
Se orneaza dupa imaginatie!
1
glazura se poate face si cu cacao sau ciocolata topita
2
crema se poate face cu nuca cocos in loc de cacao si este la fel de delicioasa