Urmariti reteta video si pregatiti si voi!!!
Pregatim foile astfel
- amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.
- amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare
- incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie
- impartim aluatul in 4 parti egale
- intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min
Dimensiunea foilor este de 30x40 cm.
Pregatim crema astfel
- amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.
- dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat
- adaugam esenta de rom
Asamblare
In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.
Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.
Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.