In sfarsit mi-am cumparat si eu o forma speciala de Gugelhupf sau Kugelhupf sau cum se zice pe la noi, Guguluf.
Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt.
Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste.
In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul devine alb (cam 2 minute). Adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare.
Topeste ciocolata intr-un castron, la baia de aburi. Cand e gata lasa castronul la racit.
Cerne faina, impreuna cu praful de copt si sarea.
In amestecul cu unt, pune 1/4 din albusuri. Amesteca repede cu mixerul. Pune 1/2 din faina, apoi 1/4 de albus, 1/2 de faina, amestecand repede dupa fiecare adugare, cu mixerul. Pune restul de albus si amesteca cu o paleta, prin rasturnare.
Pune cateva linguri din compozitie in ciocolata si omogenizeaza bine.
In forma unsa cu unt pune 1/2 din compozitie, apoi toarna amestecul cu ciocolata.
Acopera cu restul de compozitie. Da la cuptor pentru 45- 60 minute, sau pana cand o scobitore infipta in prajitura iese curata.