Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Apr 2024 | 1000 vizualizari

 

Incerc sa-mi consum albusurile din congelator. Sincer nici nu stiu cum de am reusit sa fac prajitura dupa ce am stat de dimineata pana pe la orele 16 in gradina, noroc ca a inceput sa ploua ca altfel nu mai faceam eu prajitura. Dar ce mai conteaza cum si cand am facut-o, important ca avem si ceva dulce pentru o duminica relaxanta ( sper eu, dar cine stie ce mai facem, asta daca nu ne salveaza ploaia).
Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa te va incanta prin fragezimea foilor si a gustului bun dat de nuca din crema.
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: albusuri, zahar, nuca, mascarpone, lapte condensat, smantana, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa
  • Foi de bezea cu nuca si cacao - tava de la aragaz
  • 338 g albusuri congelate si lasate de cu seara sa se dezghete
  • 338 g zahar
  • 250 g nuca prajita si macinata
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g mascarpone ( cantarita a avut doar 235 g, restul nu stiu unde a disparut)
  • 130 g lapte condensat
  • 150 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime
  • ciocolata neagra rasa - mi-am ras o parte din rama de la tabloul de ciocolata, tablou pe care l-am primit de la fini
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa:

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ), am adaugat un praf de sare si am inceput sa mixez pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul in 3-4 transe si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am macinat nuca prajita, apoi am amestecat-o cu cacao si am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt, am impartit compozitia in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi . Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 15 min ( acum depinde de cuptorul fiecaruia ) foaia e coapta cand se desprinde usor pe margine de foaia de copt. Am scos din tava foaia de copt cu tot cu foaia de bezea si asa calda am dezlipit foaia de bezea de foaia de copt cu ajutorul unui cutit lung . Am procedat la fel si cu a doua foaie, apoi am taiat marginile, am masurat foaia dupa ce am taiat marginile 34 cm pe 26 cm, am impartit in doua foi egale, 17 cm pe 26, la fel am procedat si cu a doua foaie. Am obtinut 4 foi egale.

Crema : Toate ingredientele pentru crema au fost reci de la frigider. Mai intai am mixat mascarponele cu laptele condensat. Separat am mixat smantana pentru frisca pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am incorporat frisca in crema de mascarpone.

Asamblare : Am asezat prima foaie din cele patru, am intins un strat de crema apoi am ras ciocolata neagra, peste am asezat a doua foaie, crema si ciocolata rasa, foaia a treia , crema si ciocolata rasa, am asezat si ultima foaie, am intins crema ramasa si am ras ciocolata. Apoi am portionat prajitura in 16 bucati. 

Din seria prajiturilor de casa, cu foi, iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura cu foi de cacao si biscuiti, celebra reteta de Prajitura Carpati sau Prajitura cu cocos si visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

21.04.2024, 09:48

wow cu asa prajitura nu cred ca rezista vreunul tentatiei! Minunata!

laura_n 1

21.04.2024, 11:24

Ce bunaciune in asa combinatie

Rocsi 1

21.04.2024, 19:04

Minunatie de prajitura, nu alta! Bine ca a plouat si ai facut ceva dulce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie