Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Apr 2024 | 2239 vizualizari

 

Incerc sa-mi consum albusurile din congelator. Sincer nici nu stiu cum de am reusit sa fac prajitura dupa ce am stat de dimineata pana pe la orele 16 in gradina, noroc ca a inceput sa ploua ca altfel nu mai faceam eu prajitura. Dar ce mai conteaza cum si cand am facut-o, important ca avem si ceva dulce pentru o duminica relaxanta ( sper eu, dar cine stie ce mai facem, asta daca nu ne salveaza ploaia).
Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa te va incanta prin fragezimea foilor si a gustului bun dat de nuca din crema.
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: albusuri, zahar, nuca, mascarpone, lapte condensat, smantana, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa
  • Foi de bezea cu nuca si cacao - tava de la aragaz
  • 338 g albusuri congelate si lasate de cu seara sa se dezghete
  • 338 g zahar
  • 250 g nuca prajita si macinata
  • 50 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g mascarpone ( cantarita a avut doar 235 g, restul nu stiu unde a disparut)
  • 130 g lapte condensat
  • 150 ml smantana pentru frisca cu 36 % grasime
  • ciocolata neagra rasa - mi-am ras o parte din rama de la tabloul de ciocolata, tablou pe care l-am primit de la fini
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa:

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ), am adaugat un praf de sare si am inceput sa mixez pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul in 3-4 transe si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am macinat nuca prajita, apoi am amestecat-o cu cacao si am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt, am impartit compozitia in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi . Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 15 min ( acum depinde de cuptorul fiecaruia ) foaia e coapta cand se desprinde usor pe margine de foaia de copt. Am scos din tava foaia de copt cu tot cu foaia de bezea si asa calda am dezlipit foaia de bezea de foaia de copt cu ajutorul unui cutit lung . Am procedat la fel si cu a doua foaie, apoi am taiat marginile, am masurat foaia dupa ce am taiat marginile 34 cm pe 26 cm, am impartit in doua foi egale, 17 cm pe 26, la fel am procedat si cu a doua foaie. Am obtinut 4 foi egale.

Crema : Toate ingredientele pentru crema au fost reci de la frigider. Mai intai am mixat mascarponele cu laptele condensat. Separat am mixat smantana pentru frisca pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am incorporat frisca in crema de mascarpone.

Asamblare : Am asezat prima foaie din cele patru, am intins un strat de crema apoi am ras ciocolata neagra, peste am asezat a doua foaie, crema si ciocolata rasa, foaia a treia , crema si ciocolata rasa, am asezat si ultima foaie, am intins crema ramasa si am ras ciocolata. Apoi am portionat prajitura in 16 bucati. 

Din seria prajiturilor de casa, cu foi, iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura cu foi de cacao si biscuiti, celebra reteta de Prajitura Carpati sau Prajitura cu cocos si visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

21.04.2024, 09:48

wow cu asa prajitura nu cred ca rezista vreunul tentatiei! Minunata!

laura_n 1

21.04.2024, 11:24

Ce bunaciune in asa combinatie

Rocsi 1

21.04.2024, 19:04

Minunatie de prajitura, nu alta! Bine ca a plouat si ai facut ceva dulce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu bulion