Pregatim maiaua din drojdie, 50 ml lapte caldut si zaharul. Cernem faina iar in mijloc facem o gropita in care adaugam untul topit, ouale batute, esenta si maiaua pregatita anterior. Presaram sare deasupra dupa gust si incepem sa framantam, iar treptat mai adaugam lapte caldut pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Dam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cat timp creste aluatul pregatim umplutura. Punem la topit untul impreuna cu ciocolata si dam un pic la racit.
Dupa ce a crescut impartim aluatul in 4. Luam fiecare bucata si o intindem, o ungem cu ciocolata si deasupra presaram miez de nuca macinat. Rulam bucata de aluat si procedam la fel si cu restul.
Pregatim 2 tavi de cozonac le ungem cu ulei si adaugam cate 2 rulouri in fiecare tava. Ungem cozonacii cu galbenusul batut cu laptele, iar deasupa adaugam miez de nuca macinat si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.