Prajitura cu branza si cocos

de anca_rm in Prajituri, 4 Iul 2014 | 4913 vizualizari

 

Un deliciu

 

INGREDIENTE

  • Pt bile:
  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris (doar in cazul in care branza nu este foarte bine stoarsa)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao (praf pentru ciocolata calda)
  • praf de sare
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cocos:

Pregatim in primul rand tava de copt , o tava de 30x20 pe care o tapetam cu hartie de copt .

Intr-un castron punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana devine cremoasa  ; daca este prea uscata putem adauga  putin lapte (3 linguri ) , sau daca nu e bine stoarsa atunci punem gris . Adaugam oul si putina coaja rasa de lamaie (optional) si amestecam bine .

Cu o lingurita luam in mana si facem bilute , asezam bilutele in tava una langa alta , procedam la fel pana terminam compozitia .

Acum pornim cuptorul ca sa se incalzeasca , la 180 grade.

Dam tava deoparte si facem blatul :  Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si nu se mai simte zaharul . Adaugam uleiul , faina cate o lingura , amestecam dupa fiecare , praful de copt si cacao .

Omogenizam bine si turnam peste biluetele de branza .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute .

Eu am glazurat-o cu ciocolatata si am presarat fulgi de cocos .

Ca sa obtinem glazura topim ciocolata rupta bucatele cu o lingura de lapte sau frisca . Amestecam continuu si avem grija sa nu fiarba .

 

Am turnat glazura peste prajitura rece si am presarat niste fulgi de cocos . 

TIPS-URI

1

trebuie sa se raceasca bine innainte de a taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy