Un fel de Cheesecake romanesc, cu stafide, multa branza cremoasa si multa dragoste.
Cam asa caracterizez eu aceasta prajitura pe care mama mi-o facea de cand eram mica si la care tin tare mult!
Aceasta prajitura este foarte usor de facut, mai greu cu asteptatul insa... dar ceea ce imi place la ea este ca nu trebuie sa ma chinui cu mixerul:))
Pentru aluatul fraged: Taiem margarina cubulete si adaugam galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, praful de copt, romul si sarea apoi cernem faina si "mixam" cu degetele pana se obtine un aluat uniform . Atentie sa nu se lipeasca de degete atunci cand framantam!
Crema de branza: Frecam branza cu zaharul si galbenusurile si esenta de rom. Adaugam apoi albusurile batute spuma si stafidele. Important este ca atunci cand adaugam albusurile sa amestecam cu o lingura (preferabil de lemn) cu miscari circulare.
Intr-o tava rotunda (a mea e cu diametrul de 28 cm) presam aluatul cu degetele si avem grija sa intindem si pe margini, uniform ca la o tarta. Adaugam apoi crema de branza si dam in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 45 de minute. Apoi inchidem cuptorul (chiar daca vi se pare ca branza nu s-a intarit, adica inca se mai "zgaltie") si o lasam acolo inca vreo 2 ore pana se raceste.
Ideal ar fi sa stea la frigider peste noapte insa noi nu ne-am prea putut abtine...:))
Sa aveti pofta!