Prajitura cu branza dulce şi pere

de kukibella in Prajituri, 6 Oct 2012 | 4228 vizualizari

 

sursa de inspiratie:revista "Unica"

 

INGREDIENTE

ptr. aluat:

  • 400 gr.faina;
  • 200 gr.unt;
  • 150 gr.zahar pudra;
  • 1 pachet praf copt;
  • 1 ou.

ptr.umplutura:

  • 1 kg.pere;
  • 500 gr.branza proaspata/nesarata;
  • 3 oua;
  • 100 gr.zahar;
  • 4 ling.lapte;
  • 1 pachet zahar vanilat;
  • o esenta de vanilie;
  • coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce şi pere:

aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul;

se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie.

umplutura:

perele se spala,se curata;

jumatate se taie felii,iar cealalta se taie cubulete mici;

albuşurile,zaharul şi zaharul pudra se bat spuma;

branza se amesteca cu galbenuşurile,esenta de vanilie,coaja rasa de lamaie şi zaharul;

se amesteca compozitiile şi se adauga cubuletele de pere.

se ıntinde o foaie de aluat care se pune ıntr-o tava tapetata cu hartie de copt;

se adauga umplutura iar deasupra se pun feliile de pere.

se da la cuptorul preıncalzit la 190 grade ptr.50-55 min.

se lasa sa se raceasca şi apoi  se taie

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce şi pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, nuci si caramel