Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.
Blat:
Crema de vanilie:
Topping de ciocolata:
Blatul:
-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare
-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.
-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca
-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa
Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.
Crema:
-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar
-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte
-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra
Topping de ciocolata:
-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.
Asamblare:
Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.
Pofta buna!!!!
1
Puteti sa umpleti gogoselele si cu un pos daca aveti unul bun.