Desert Tiramisu reţetă originală

de Ancutsa in Prajituri, 16 Aug 2017 | 5336 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pentru ca se incheie si vara, m-am tot gandit ca nu am mai mancat de mult o prajitura Tiramisu, dar fara oua, asa ca l-am pregatit zilele trecute, ca tot a fost un week-end prelungit. Am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi (400 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 pliculet ness (Jacobs Velvet)
  • 500 ml cafea neindulcita si racita
  • pentru ornat
  • cacao neagra
  • zahar colorat
  • optional:
  • coaja de portocala si stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

 Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.

Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare.

Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o lingurita de cafea, nessul.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.

Se pudreaza cu cacao si zahar colorat.

 Se da la frigider pana la servire.

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/tiramisu-6.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

18.08.2017, 16:41

Multumesc, Mirela!

Rocsi 1

18.08.2017, 20:47

O portie de tiramisu delicios nu refuz niciodata!

Ancutsa 1

18.08.2017, 22:35

Rocsi, cu mare placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Floricelele Nadinei din foietaj cu mere