Tiramisu reţetă originală
Pentru ca se incheie si vara, m-am tot gandit ca nu am mai mancat de mult o prajitura Tiramisu, dar fara oua, asa ca l-am pregatit zilele trecute, ca tot a fost un week-end prelungit. Am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos.
Tiramisu reţetă originală
Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.
Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare.
Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o lingurita de cafea, nessul.
Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.
Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.
Se pudreaza cu cacao si zahar colorat.
Se da la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/tiramisu-6.html