Prajiturele "Boabe de cafea"

de Criss in Prajituri, 3 Ian 2012 | 10676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g biscuiti (eu am pus mai multi 10 pungute, deci 440g ca s-au adunat o tona de la scoala :D)
  • -150 g nuca macinata
  • -200 g zahar pudra
  • -2 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -100 g unt/margarina topita
  • -100-120 ml cafea
  • Pentru glazura:
  • -100 g ciocolata (eu am pus jumatate amaruie, jumatate cu lapte)
  • -frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele "Boabe de cafea":

Se macina biscuitii si nucile si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul pudra, cacao, esenta de rom, untul topit si cafeaua. Cafeaua se adauga treptat, in timp ce se framanta un aluat ca de salam de biscuiti. Din acest amestec se formeaza bilute, care se aplatizeaza dandu-li-se oforma ovala. Cu ajutorul unui cutit se face o adancitura si astfel obtinem bobitele de cafea. Voi puteti sa le faceti mai frumoase. :)

Se pun prajiturelele in frigider pentru o ora dupa care se glazureaza. Se topeste ciocolata la microunde si se adauga frisca pana cand se obtine o glazura suficient de cremoasa. Se ia fiecare bobita de cafea si se glazureaza, adica se introduce "fata" in ciocolata. Va cam umpleti de ciocolata pe degete, dar nu conteaza. :) Se lasa sa se usuce, apoi se pun in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele "Boabe de cafea"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale