Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata muuuuuulta !
Ingrediente blat:
Ingrediente glazura:
Decor:
Blatul:
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul.
Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.
In crema de unt adaugam faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt , nuca macinata si treptat albusurile batute spuma;amestecam usor pana se incorporeaza tot.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul
bezelei devine mat si se inatreste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacaoa, zaharul si laptele pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.
Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si cu ciocolata alba topita ,treptat, la microunde putem forma stelute -cu varful unei scobitori-.
Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.
Reteta o am pescuita de la Laura Adamache.
Pofta buna!